ПОЧЕЛО "СПОРТСКО-КУЛТУРНО ЛЕТО" У МРАМОРУ
14.07.2015

ПОЧЕЛО "СПОРТСКО-КУЛТУРНО ЛЕТО" У МРАМОРУ

На теренима Фудбалског клуба "Мрамор", председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, отворио је 14.јула спортско-рекретивну и културну манифестацију која је ове године окупила више од двадесет фудбалских тимова. Наредне три недеље, у овом делу општине Палилула, у селу Мрамор, одвијаће се спортска такмичења али и културно уметнички програм и забавне активности за најмлађе. По речима Николе Цветановића, једног од организатора програма, интересовање мештана за фудбалски турнир је велико али ту су и други садржаји који пружају могућност за дружење и забаву. “Нисмо до сада имали неки велики успех, али трудимо се”, каже један од фудбалера Миливоје Милић. Ово су ретке мафистације у летњим данима у Мрамору, па је зато ово време када се грађани окупљају и друже.

Почетни ударац на турниру извео је председник ГО Палилула Бобан Џунић, истакавши да је спорт нешто што представља здрав начин живота, али и промовише тимски рад. "Бављење спортом, промоција спорта али и здравог начина живота, о чему се данас све више говори и истиче као приоритет посебно у раду са омладином, није резервисано само за врхунске спотисте, истакао је и овим поводом председник општине Бобан Џунић. Желимо да то, у интересу здравља наших грађана, усвојимо као стил живота. СПОРТ и развој физичке културе има важно место у нашом стратешким активностима. Због тога подршка општине не изостаје. “Људи после напорног рада могу мало да се зближе и да се друже. Надам се да ће и општина Палилула имати тим за такмичење”, каже Џунић.

Пројектима које остварује општина Палилула уз подршку Европске уније у оквиру програма суседске сарадње Бугарска–Србија, управо се афирмишу ови циљеви у региону али и у свим насељима општине Палилула. Ослушкујемо потребе својих грађана и остварујемо успешну сарадњу са бројним организацијама, образовним установама, удружењима и клубовима, подржавамо успешне спортисте али и организацију великих спортских дешавања, подсетио је у сусрету са новинарима председник Бобан Џунић.(Текст-фото Д.Видојковић)

ТВ ЗОНАплус - МРАМОР ТУРНИР